V pátek jsem zavítala podruhé na kurz Chefparade a opět jsem odcházela spokojená, dobře najedená a poučená . Jednalo se o kurz Mořský plody a vedl ho sympatický Honza, který dělá šéfkuchaře v restauraci Lví Dvůr, která se nachází u Pražského hradu.
Tento kurz jsem si vybrala, protože mořské potvory miluji, ale chybí mi technika, jak je správně připravovat. Jak poznat, že jsou čerstvé?
Jak poznat, že jsou dostatečně udělané? atd.
Tyto věci možná z internetu dočtete, ale přece jen je lepší mít nad sebou někoho se zkušenostmi, který vám ukáže základ a vy pak budete moct experimentovat. Přesně tak se snažím vybírat kurzy, aby mi dali něco, co použiji dál (viz temperování čokolády na pralinkách).
Navíc v Chefparade jsem byla v obou případech s kurzy spokojená. Všechno jsem si vyzkoušela, všechny dotazy mi byly zodpovězeny, lidé byli příjemní, všichni měli dost místa a jídlo se povedlo.
Náš šéf Honza
Dušené slávky s citronovou trávou, zázvorem a koriandrem
Příprava olihní a potřebné fotodokumentování!
Smažené olihně s petrželovou solí a česnekové aioli. Úžasné! Smažené olihně miluji, ale petrželová sůl tomu dodala ještě mnohem víc! Recept určitě v budoucnu přidám, ideální jídlo na letní párty!
Humři připravení na vaření, otupělí z chladu.
Uvaření humři
Humry jsme uvařili, rozpůlili a potřeli marinádou, následně zapékali...
...až vznikl humr Thermidor. Humra a humří kaviár jsem měla poprvé, ale nějak zvlášť mě nezaujal, nebylo to špatné, ale že bych ho musela dělat znovu, to ne.
Pokud byste měli zájem kurz navštívit, další se koná 19.7. a je ještě 7 volných míst, cena je 1390,-.
Chci se zeptat, máte někdo nějakou zkušenost s kurzy Cocina Rivero?
Mějte se krásně a přežijte tohle nečasí!
Přesně to bych potřebovala:) s mořskými plody vůbec neumím a připravuju je až moc jednoduše..
OdpovědětVymazatOliheň miluju,ale musí se dobře udělat..minule v jedné restauraci se nedala moc jíst..tak nevím, čím to bylo.
milujem morské plody! muselo to byť super :)
OdpovědětVymazat