Kdo sleduje moji stránku na FB a můj účet na instagramu asi ví, že jsem se jako prodejce účastnila posledního Street Food Festivalu ve Stromovce. Nedělala jsem nic jiného, než moje milované cheesecakes (report od Kitchen Story s fotkami mého stánku najdete zde).
Foto Kitchen Story
Mezi mými favority na nejrychlejší výprodej byl tento vanilkový krasavec s ostružinami, které jsem dostala od babičky. A opravdu, zatímco pánové si nejvíce poroučeli mojito cheesecake s bílým rumem, tenhle růžový vedl především u návštěvnic a samozřejmě malých dětí.
A protože jsem na Facebooku slíbila, že pokud bude mít cheesecake úspěch, podělím se o recept, tady je :)
Na 18 cm formu (nebo cca 12 minicheesecakes) budete potřebovat:
korpus
130 g sušenek
60 g másla
náplň
500 g krémového sýra (Philadelphia, Buko)
150 g zakysané smetany
150 g cukru
1 lžičku vanilkového extraktu x 1 vanilkový lusk
4 vejce
1 žloutek
ostružinová omáčka
velkou hrst ostružin (můžou být i mražené, ale předem je vyndejte a nechte rozmrazit)
1 lžíci cukru
Postup:
Troubu vyhřejte na 150°C a vložte do ní pekáček nebo plech s vodou, abyste vytvořili v troubě páru. Vyložte si spodek formy pečícím papírem. Dále si rozdrťte sušenky a spojte je s rozpuštěným máslem. Sušenkovou směsí vyložte spodek formy a upěchujte (lžící, skleničkou...). Tento korpus dejte předpéct do trouby na 10 minut.
Mezitím smíchejte ve velké míse krémový sýr se zakysanou smetanou a cukrem dohladka (pokud máte robot volte nejmenší rychlost a buďte trpěliví). Poté přidejte vanilkový extrakt/ semínka z vanilkového lusku a pomalu po jednom přimíchejte vejce a žloutek.
Předpečený korpus vyndejte z trouby a nechte chvilku vychladnout, teplotu snižte na 110°C.
Rozmražené, nebo čerstvé ostružiny rozmixujte s malým množstvím cukru. Na sušenkový korpus nalijte sýrovou směs, na ní pak naneste pomocí cukrářského sáčku ostružiny a vytvořte špejlí vír. Cheesecake dejte do trouby a pečte cca 70 minut (do té doby, kdy je cheesecake zpevněný, ale uprostřed se po zatřesení ještě trochu hýbe). Cheesecake nechte pomalu vychladnout a vložte přes noc do lednice.
Moc mu sluší ozdobení čerstvými ostružinami a mátou.
Mezitím smíchejte ve velké míse krémový sýr se zakysanou smetanou a cukrem dohladka (pokud máte robot volte nejmenší rychlost a buďte trpěliví). Poté přidejte vanilkový extrakt/ semínka z vanilkového lusku a pomalu po jednom přimíchejte vejce a žloutek.
Předpečený korpus vyndejte z trouby a nechte chvilku vychladnout, teplotu snižte na 110°C.
Rozmražené, nebo čerstvé ostružiny rozmixujte s malým množstvím cukru. Na sušenkový korpus nalijte sýrovou směs, na ní pak naneste pomocí cukrářského sáčku ostružiny a vytvořte špejlí vír. Cheesecake dejte do trouby a pečte cca 70 minut (do té doby, kdy je cheesecake zpevněný, ale uprostřed se po zatřesení ještě trochu hýbe). Cheesecake nechte pomalu vychladnout a vložte přes noc do lednice.
Moc mu sluší ozdobení čerstvými ostružinami a mátou.
Tak se nemučte a dejte se do toho!
A mějte se krásně!
No teda, ty vypadají úžasně! Smím sezeptat, co studuješ?:)
OdpovědětVymazat