Díky Foodies clubu VŠE, který vede má úžasná foodies kamarádka Jana, jsem se zúčastnila vaření s dvojitým držitelem Michelinské hvězdičky, Oldřichem Sahajdákem.
Vaření probíhalo v La Degustation Boheme Bourgeoise, přesněji ve zkušební kuchyni restaurace.
Nejprve jsme si prošli opravdou kuchyni restaurace a podívali se, jak kuchaři skladují potraviny. Je obdivuhodné, kolik věcí si kuchaři dělají sami. Ve skladech najdete domácí marmelády, různé octy nebo domácí zázvorové pivo.
Poté jsme již zakotvili v naší zkušební kuchyni, dostali menu, nahodili zástěry a šli na to.
Na našem degustačním menu bylo 6 chodů, nakonec jsme jich ale připravovali jen 5 a jedli 7...Kouzlo.
Kouzlo to samozřejmě nebylo, protože jsme jako pozornost dostali skvělý tataráček v oplatce a bez práce pro nás byl i první chod, protože kedlubna se musela nechat marinovat delší dobu.
Proto jsme se rovnou pustili do druhého chodu, což byla cibule a špek s omáčkou z hroznového vína.
Druhý chod byl pro mě asi nejzajímavější, tvořil ho mimojiné celer pečený v chlebu. Proto jsme si nejdřív udělali těsto na obalení celeru, celer obalili a dali péct.
Upečený celer v chlebu jsme oloupali, nechali vychladnout a před servírováním ogrilovali.
O. Sahajdák a Foodies VŠE v akci.
První chod, hovězí tataráček v křupavé oplatce. Byl úchvatný!!!
Kedlubna a libeček byl další chod, který zastupoval takovou malou chuťovku.
Dalším chodem byla cibule a špek, na tomto jídle už jsme spolupracovali s Oldřichem a u stolu se neslo jen dlouhé aaach. Kdo by řekl, že cibule může být tak dobrá?
Celer pečený v chlebu se podával s domácím celerovým tvarohem, jablečným pyré a nastrouhanou petrželí. Celer jsem jako malá neměla ráda, ale potom, co jsem ochutnala celerový krém s portským vínem, zamilovala jsem si ho. Tenhle chod byl pro mě tedy úchvatný!
U hlavního chodu jsme neměli žádnou omáčku, záměrně. Na každý talíř jsme dali syrový žloutek a pistolí ožehli jeho povrch, aby se trochu zpevnil, ale zůstal krásně tekutý.
Hlavní chod tvořilo grilované kuřecí maso, ožehlý žloutek, bylinková krupicová kaše, slané corn flakes, ředkvička a bylinky.
Předposledním chodem byly úžasné lišky s kapustou a omáčkou s přepuštěným máslem.
A sladkou tečku tvořily lívance s pěnou z broskví a rebarborou. Mňam!
A tady už jsme všichni Foodies a Oldřich Sahajdák. Bylo to úžasné odpoledne- večer a všichni jsme si to moc užili. Děkuji moc panu Sahajdákovi, že si nás pustil do kuchyně, trpělivě odpovídal na naše dotazy a byl naprosto skvělý učitel!
Další fotky nejen z této akce můžete najít na mém instagramu, který už dlouho zběsile používám, ale vždy se o tom zapomenu zmínit. Můj instagram najdete tady pod přezdívkou bitinghanah.
úžasná jídla...skvělá zkušenost...
OdpovědětVymazatMoc by se mi bývalo líbilo, kdybychom na vš během studií měli taky takový foodies klub. Závidím!
OdpovědětVymazatZávidím tak strašně moc!!!! :-(
OdpovědětVymazatWow, tak to ti závidím :) Muselo to být skvělé :) Ta jídla vypadají dokonale :)
OdpovědětVymazatvaření je umění a já mám neskutečný hlad! :D
OdpovědětVymazatPekné fotografie ! Mňam ♥
OdpovědětVymazatGabrielle Crystal RoseBonniee ~
GIVEAWAY with Firmoo.com
GIVEAWAY with Trickovy.cz
Tento komentář byl odstraněn autorem.
OdpovědětVymazatHezky clanek, fotky i cela akce - ochutnala bych vse!!
OdpovědětVymazat