úterý 30. srpna 2011

Central park a Empire state building

Chtěla jsem to tak nějak už dokončit a nacpat do jednoho příspěvku všechno. Nejde to. Fakt jsem se snažila, ale je toho moc. Musím to alespoň na půlku ještě rozdělit... Pak už přijdou jiné příspěvky,fakt!:)
Dnes o central parku, kde jsem krmila veverky. Ne vážně, krmila. Bylo jich tam totiž plno a kupodivu naše nadšení z nich nikdo nesdílel. Byly plaché, ale vcelku hloupoučké. Vzala jsem na zemi první žalud, co jsem viděla a hodila si ho skoro k nohám a ona přiběhla. A tak byla vyfocena... A já byla oficiálním krmičem veverek v central parku.
Překvapil mě taky velký počet běžců a kolařů. V televizi pořád vštěpují, jak je na tom Amerika zle s obezitou a tam běhali děti i starci ve skvělé kondici. Ale já kdybych měla ve městě tak nádherný rozsáhlý park tak bych také chodila běhat radši než tady.Jo mimochodem je tam i Zoo. Před jejím vstupem je něco jako náš zvířecí orloj. Jsou to hodiny a když je celá začne hrát hudba a sochy zvířat se pod ciferníkem otáčejí.
Do Central parku jsme šli hned první den. O dva dny později jsme ráno navštívili Empire state building.
Nápor lidí se dal snést,bylo brzo. Koupili jsme si lístky a pak nastoupili do výtahu (naštěstí), který nás dovezl do 80. patra. Poté jsme přestoupili do jiného výtahu a ten nhás ještě svezl do patra 86. Tam jsme vystoupili a šly se podívat na NY zvýšky.Řeknu vám z mého pohle hodit na NY lentilku a je po něm.
















7 komentářů:

  1. to je tak super ! :) krásný fotky :)

    OdpovědětVymazat
  2. úžasný fotky a z těch veverek bych byla taky unešená ;-D. Odkudpak máš botky, které jsou vidět na 4 fotce? :-)

    OdpovědětVymazat
  3. tak ráda bych se tam podívala :) no z tý výšky by mi asi bylo už blbě :D

    OdpovědětVymazat
  4. Ivet: z Bati, ale už je to dlouho.Nedávno jsem ale viděla přesně takové v Topshopu, ale byly s kvalitou tak 50% dolu teda, ale to i cena...

    OdpovědětVymazat
  5. aha, škooda.. po nějakých takových se poohlídnu, jsou boží ;-)))

    OdpovědětVymazat