čtvrtek 25. srpna 2011

Me and New York

Tak konečně jsem trochu nabrala sílu, pořádně se prospala a mohu vám vyprávět o mém zážitku za oceánem.
New York je přesně takový jak ho vidíte ve filmu. Vlastně celá Amerika taková je- domečky na předměstí, stánky s rychlým občerstvením, blikající Times square a spousta nakupování (o nakupování příště:)).
Co mě v NY opravdu překvapilo byl počet ''Mekáčů''- myslela jsem, že takhle proslulý americký fast food bude na každém rohu. Chyba. Viděli jsme ho asi všehovšudy třikrát, ale kvůli tomu, že já ho ani nejím a Markovi tam z něj minule bylo hrozně zle ,obešly jsme ho vždy obloukem. Naopak na každém rohu (a tam jsme byli nalezlí celkem často) byl Starbucks! Ale to bylo už vážně udivující, že jste ušli tak 10 kroků od jednoho a jej- stál tam další! Co blok to Starbuks. Další překvapení bylo, že tam kafe je tak stejně drahé jako u nás- velké kafe nebo frapucino cca 80-100Kč v přepočtu. Nechápu tudíž, že má každý S. pořád narváno a že se dokážou uživit. My jsme totiž objevili skvělou ''pekárnu'' s jménem Au bon pain a tam jsem už na kafe chodila skoro pořád. Stálo asi 2 dolary, bylo veliké a z barelů jste si sami načepovali kolik chcete kávy (bylo na výběr několik druhů a to nejen podle síly kávy, ale i podle příchuti jako oříšek,vanilka apod.) a pak jste si ještě z termosek vybrali jaké chcete mléko a sami jste ho dolili. K mému překvapení měli i mléko sojové, takže jsem jiné ani nehledala:). Samozřejmě med a cukr a další umělá sladidla, kterým američané teda zatraceně holdují.
Navíc měli v Au bon pain velký regál s čerstvě napečeným pečivěm všeho druhu - výborné croiassanty s různými náplněmi,muffiny-mrkvové,čokoládové,borůvkové a další, roztomilé cupcakes,bagely (ty jste si mohli nechat u pultu naplnit čím jste chtěli) a samozřejmě ještě další taštičky a koláčky a tak.(však uvidíte i na fotce). Měli i ovoce,jogurty v chladících boxech, čerstvě vymačkanou šťávu z pomerančů a hlavně tu nejlepší ovesnou kaši s jablkami a se skořicí!
Bože! Proč já mluvím jen a jen o jídle? Zase. Achjo... Víte co? Je to už dost dlouhý a já se bojím, že si tohle budete hrozně líní v tomhle vedru přečíst takže to uděláme na pokračování! Zítra další část tentokrát snad ne o jídle ale o tom, jak jsme viděli Lady Gagu a něco o Times square.Jo?











7 komentářů:

  1. juuu uzivej si!
    http://sienastyle.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  2. Oo na všechno z tvých fotek mám teď chuť.

    OdpovědětVymazat
  3. krásny článok a tie fotky sú super!!NY je môj veľký sen!!:)...teším sa na další článok:P

    OdpovědětVymazat
  4. Báječný fotky, který mě přenesly od počítače v horké pracovně hooodně daleko, za hranice všedních dnů ;-).
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  5. oooo uplne pozitivni nalada z toho sala, a ty dorticky a tvoje saticky :)

    OdpovědětVymazat
  6. wow, milujem New York... bola som tam už viackrát, ale je to ako droga, stále chcem ísť späť :)

    OdpovědětVymazat