pátek 26. srpna 2011

New york part II. Times Squere and Lady Gaga!

Tak dneska o tomto obrovském osvětleném náměstí! Pochybuju, že se najde někdo, kdo Times squere neviděl v televizi, na internetu ve videu, ve videoklipu, knihách atp. A víte co vám řeknu? Je to přesně takový jako v těch filmech,videích,knihách... Všude to večer bliká, je tam nehorázně moc lidí (hlavně večer) a když projdete kolem kanálu zasáhne vás kouř. Jaký kouř? Pamatujete si takovou tu vůni staré svačiny,ponožek zapomenutých pod postelí,bezdomovců ležících na nádraží a veřejných toalet (nejlépe na nějakém frekventovaném místě)? Tak přesně to vše sečtěte, vynásobte 3478 a máte přesně ten puch co obsahuje takový kouř z kanálu na Times squere. Fakt to bylo jediný, co se fakt nedalo.
Štěstí bylo, že jsme měli hotel skoro u Times squere, takže jsme mohli dorazit ještě relativně brzo než se většina japonských turistů probudila.
Na Times squere je skvělé, že vše je dovoleno. Můžete tam vidět skupinu černochů, co tancují hip hop. Tak jsem vlastně viděla poprvé to, že si někdo někoho dal břichem kolmo na hlavu a nad hlavou ho roztočil. Věci, které nepochopíte se tady stávají skutečnými a spolu s blikajícími reklamami se cítíte jako na jevišti.
Tak se také jednou stalo, že si jdeme z oběda a vidíme velký hlouček lidí u jedné budovy...Celkem normální tam, že? Jenže najednou kolem nás proběhl nějaký černoch s foťákem a s křikem ''O my god! This is Lady Gaga!In the red dress!!!'' Samozřejmě, že to naši pozornost upoutalo. Když jsme se prorvali přes dav blíž zjistili jsme, že v jedné z prosklených budov stojí u okna drobná blondýnka s velkými brýlemi a červenými šaty s kápí.Už podle toho, že u budovy stála kupa ozbrojených policistů a lidé zuřivě mačkali foťáky (který jsem u sebe jak na potvoru neměla!) jsme poznali, že to je ona. Chvilku jsme se tak dívali a cítili jak dav sílí a pak radši odešli. Nenecháme se přece ušlapat.
Kdybych měla označit nějaký oblíbené místo na T.S. je to rozhodně ''fastfood'' Chop't. Je to salátový spíš bar než fastfood. Můžete si vybrat buď jeden z nabízených salátů nebo si do puntíku vybrat co chcete za lístky,maso,zeleninu,koření,namíchat dresink atd. Díky velikánským porcím (zeleninu miluju a najedli jsme se z toho dva),rychlosti a hlavně čerstvosti jsem se do Chop'tu rychle zamilovala. Chci ho v Praze!
Na T.S. byly také skvělé stolečky z židličkami kam jste si mohli sednout ať už ste něco jedli nebo ne a jíst přímo pod blikátky v centru dění.
Zítra napíšu obří pohádkové hračkárně, která se nachází právě na Times squere!:)








5 komentářů:

  1. tam to musí být skvělý ! hned bych jela

    OdpovědětVymazat
  2. jednou se tam taky podívam. ale kdovíkdy.
    a chcem víc fotek )

    OdpovědětVymazat
  3. NY je můj sen. :) těším se na další články!

    OdpovědětVymazat
  4. jsem optimista jako cookies :D a těším se na další články a FOTKY!!! :)

    OdpovědětVymazat
  5. skvely zazitok, ze si videla Lady Gagu, to sa len tak nepodari hocikomu:)

    OdpovědětVymazat