čtvrtek 1. září 2011

Recipe: Minicheescake with raspberries
























Tyto minicheescaky měli na oslavě takový úspěch, že jsem se s váma rozhodla podělit o recept na ně.:)
Na 12 minicheescaku vám stačí:
100g sušenek (já dělala s Bebe jemnými a celozrnými napůl)
60g másla
450g krémového sýra Buko nebo Philadelphia
120ml zakysané smetany
2 velká vejce
80g cukru
špetku soli
1 lžíci vanilkové esence
1 lžíci nastrouhané citronové kůry
mražené nebo čerstvé maliny

Umelte si sušenky najemno a promíchejte je s rozehřátým máslem. Upracujte těstíčko. Připravte si formu na muffiny a do každého důlku dejte košíček. Do každého košíčku dejte po jedné lžíci sušenek. Potom prsty sušenkovou hmotu utlačte.
V tomto momentu zapněte troubu a předehřejte ji na 150 stupňů.
Vezměte si větší mísu a chvilku šlehejte krémový sýr se zakysanou smetanou a cukrem. Až bude hmota více zpracovaná po jednom přidávejte vejce. Přidejte špetku soli,trochu lžíci vanilkové esence a lžíci citronové kůry. Pořádně zpracujte.
Rozdělte krém na sušenkový podklad (košíčky by měli mít tak centimetr rezervu nahoře, aby krém nepřetékal). Uhlaďte povrch a dejte péct na 20-25 minut.
Poté je vyndejte a nechte ve formě vystydnout.Pak je přendejte nejméně na 3hodiny (nejlépe na celou noc) do lednice.
Až budete chtít mini cheescaky podávat připravte si ragu z malin. Rozehřejte maliny s lžičkou medu v hrnci a polejte jimi cheescaky.
Ps: jedna rada. Dělejte je radši v papírových košíčkách, než v silikonových. Jdou lépe vyndávat:).
Dobrou chuť!:)

9 komentářů: