neděle 18. listopadu 2012

Gastropárty Francie*

 A bylo to tu zase. Miluju gastropárty, miluju Francii!

Když se řekne Francie, vybavím si makronky. Musela jsem je dělat. Ty moje byly jahodové s mátou a byly hnedka pryč.


 Konkurenční makronky...

 Tohle bylo úžasné a hoodně čokoládové!











 Chcete úúžasný sendvič? Pak se stavte na Budějovické v Bread gap



Co se spojí Vám s Francií? A kterému jídlu byste dali hlas?:)

12 komentářů:

  1. Páni vypadá to všechno hrozně hezky! Hned bych si něco z toho vzala mňaam:)

    OdpovědětVymazat
  2. Áááááááá mňam !! ♥ jak se k temhle akcí vždycky dostaneš! Já bych tam asi umřela :D A když se řekne Francie ? jednoznačně croissant :D

    OdpovědětVymazat
  3. Já ti tak neuvěřitelně závidím tyhle gastro akce. V Brně skoro nic takového není. Nebo tedy tak jednou za rok maximálně. Nejvíc se mi líbí ty malinké větrníčky do croquembouche. S Francií si spojím čerstvé bylinky, králíka a využití surovin, které mi psychický blok nedovoluje ochutnat - třeba jehněčí žlázy nebo telecí mozek :)

    OdpovědětVymazat
  4. teda!!!dala bych si vsechno!!!mnam:)
    http://sienastyle.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
  5. TY tvoje vypadají tak zatraceně skvěle! Já jsem dělala makronky jednou a celkem se mi povedly (až na nedokonalý tvar no O:-)), ale bohužel už si na ně musím nechat zajít chuť :( Přestěhovala jsem se a máme úplně debilní troubu. Je plynová a nemá stupně (ani nevím kde je max. a min.) a nemá ani prosklený předek, takže prd vidíš...no co ti budu povídat, připálila jsem v ní i muffiny :D Ale teda bylo to první pečení no...jinak mě tak zajímá....v kuchyni dáváš přednost plynu nebo elektrice?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ÁÁ tak to jsi na tom úplně stejně jako ségra:) Taky mi zrovna říkala, že je v novém bytě a má tam takovou troubu. A to má odvahu péct cukroví ;D Doporučuji pořídit teploměr do trouby, kdyby se nedařilo:). Myslím, že ho prodává třeba Tescoma:) Jinak troubu mám elektrickou a maximálně mi vyhovuje. Na vaření mám indukci, ale chtěla jsem i plyn. Bohužel nemáme přívod, takže to bylo vyřešené, ale jsem spokojená:)

      Vymazat
    2. Já jsem se právě dohodla s mamkou, že nakonec budeme péct cukroví spolu u ní :D Tam jsem na tu troubu zvyklá :-) Každopádně díky za tip s teploměrem :)

      Vymazat
  6. Je, ty tvoje makronky vypadají skvěle :) Já už několikrát dělala a povedly se, jen jsem se pořád nespřítelila s cukrářským sáčkem :D Jak to děláš že jsou všechny stejné?? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, děkuju:) Hele cukrářský sáček je něco, s čím jsem taky dlouho bojovala a tak jsem si nakonec pořídila jednorázové z Makra a jsou nejlepší. Sice to není moc ekologické, ale fakt to jde skvěle, když nepotřebuješ žádné zdobení. Jinak je to o cviku, správné hustotě těsta a předkreslených kolečkách;)

      Vymazat
  7. Úžasné makronky:) Bude recept?:) chystám se na ně už nějakou dobu a Vánoce to snad jistí:)

    OdpovědětVymazat