pondělí 30. září 2013

Coffeetour Vienna


Někdo už z facebooku možná ví, že jsem prožila krásný týden ve Vídni. Samozřejmě došlo i na památky, ale to bych nebyla já, kdybych to nepodnikla jako takovou malou gastrotour. Problém byl v tom, že Marek, který ve Vídni rok žil, mě přesvědčoval, že rakouská kuchyně není moc dobrá a když už si chcete zajít na nějakou rakouskou specialitu do restaurace, musíte si vytáhnout docela balík. Proto se z gastrotour stala coffeetour! 
Ve Vídni najdete spoustu kaváren, ale dost často jsou to turistické kavárny, kde mají předraženou Illy kávu nebo si zakládají na předražených dortech, ale kávu už tak neřeší. Já jsem se zaměřila spíše na espresso bary s kvalitní kávou z místních nebo německých pražíren a udělala jsem sakra dobře. Ve Vídni jsem měla zatím nejlepší cappuccino, co jsem kdy ochutnala! Ve všech kavárnách jsem testovala cappuccino, protože se na něm dá hodně pokazit a taky se přiznávám, že mám ráda cappuccino art ;). 
Mám pro vás tedy 4 tipy na skvělé kavárny, které byste neměli ve Vídni minout!

POC ''People On Caffeine''

První kavárnou, kterou vám představím bude People On Caffeine neboli POC. Tuto kavárnu jsem měla vytipovanou už v České republice, jako jedinou. První den jsme ji zběsile hledali a když jsme ji konečně našli, zjistili jsme, že právě zavírá. Milý kavárník mi ale udělal cappuccino sebou a dal spoustu tipů, kam si zajít na kávu. On tedy dal základ tohoto článku a ještě si s námi stačil pokecat o Praze, záplavách a škole. 



V POC je pořádně živo, je to taková ta kavárna, kde se všichni znají, všichni debatují a hází vtípky, my jsme se tam cítili moc dobře. Při druhé návštěvě jsem již vyzkoušela cappuccino tady a byla jsem mile překvapená, káva byla o dost lepší než minule sebou. Pokud tedy budete mít čas, posaďte se a vychutnejte si kávu tady i s tou přátelskou atmosférou. Vyzkoušet můžete i něco sladkého a pokud sebou budete brát někoho, kdo kávu moc nemusí (u mě Marek, nechápu), utáhnete ho na skvělý sypaný čaj, kakao nebo horkou čokoládu. 



KDE: Kavárnu POC najdete na Schlösselgasse 21. Nejbližší metro je asi Schottentor Universität na U2. 
CENA: Za cappuccino v kavárně jsem zaplatila 2,60 €, pokud si cappuccino vezmete sebou, zaplatíte jen  2 €. 
OTEVÍRACÍ DOBA: 8:00 - 17:00
KONTAKT: Facebook

Kaffeefabrik

Dalším místem, které jsme v kávové pouti navštívili, bylo Kaffefabrik. Díky tomu, že jsme tuto kavárnu měli nejblíž k hotelu, navštívili jsme ji třikrát. Poprvé jsme nejspíše natrefili na majitele a dostala jsem ukázkové cappuccino, podruhé a potřetí už byla pěna horší a cappuccino art o poznání méně povedený, ale směs kávy mi moc chutnala, takže jsem byla docela spokojená. Kaffeefabrik je maličká, najdete zde pár stolků, zakoupit si můžete pár muffinů. Většina lidí si dávala buď espresso na stojáka nebo kávu to go. 

 První cappuccino.




 Druhé cappuccino.


Třetí cappuccino. 

KDE: Kaffeefabrik najdete na Favoritenstrasse 4-6, nejblíže je metro Taubstummengasse na U1. 
CENA: Za cappuccino jsem zaplatila 2,60 €. 
OTEVÍRACÍ DOBA: 8:00- 18:00
KONTAKT: Facebook, web


Kaffeemodul

Třetí zastávkou byl Kaffeemodul, malý espresso bar se skvělou kávou z Německa. Dneska jsem náhodou zjistila, že kávu quijote kafffee mají i v Café Lounge na Újezdě, takže pokud ji chcete ochutnat, vydejte se i tam!:) 
Mně káva tak zachutnala, že jsem si ji pořídila i domů jako suvenýr. Cappuccino bylo parádní, dokonce jsem si myslela, že asi nejlepší z těch káv, které jsem ve Vídni zatím měla, dokud jsem nenašla další kavárnu, ale to za chvilku. 


Krásný cappuccino art. 

KDE: Kavárnu hledejte na Josefstädter Straße 35, nejbližší metro je asi Rathaus na U2.
CENA: Za cappuccino zaplatíte 2,80 €. Za 250g zrnkové nebo mleté kávy zaplatíte kole 7 €.
OTEVÍRACÍ DOBA: 7:30 - 17:30
KONTAKT: Facebook, web


CaffèCouture

Poslední naší zastávkou bylo CaffeCouture. Pokud bych si měla vybrat jedinou kavárnu, kam ve Vídni zajdu, vyberu asi tuhle. Je to těžké, ale je to tak. Nejlepší cappuccino jsem dostala právě tady. Navíc se mi líbil koncept kavárny. Za kávu zaplatíte kolik chcete vy, není totiž stanovená pevná cena. Student dá tedy méně, ale kravaťák (kterých tam tedy chodilo víc) si může dovolit dát víc. Fungovalo by to u nás? 


Moc se nám líbil světlý design a bar a stolek z palet!





Mé dokonalé cappuccino!




 KDE: Kavárnu hledejte na Garnisongasse 18, stanice metra Schotenttor Universität na U2.
CENA: Cena kávy je na Vás, my jsme za kávu zaplatili 3 €. (Pozor, např. za čaj je cena stanovená a to 3€, ale všude je zvykem, že čaj je bohužel ve všech kavárnách dražší, než káva)
OTEVÍRACÍ DOBA:  8:30- 16:00
KONTAKT: Facebook, web


Doufám, že vám moje tipy přijdou vhod a nějakou z kaváren navštívíte, určitě si to totiž zaslouží! 
Vyměníte se mnou zato nějaké tipy na kavárnu v Drážďanech?:) Zatím nemůžu nic najít... 
Mějte se nádherně, pijte kávu a pokud je Vídeň daleko, zajděte si tuto sobotu na Prague Coffee Festival, více informací najdete tady.




11 komentářů:

  1. Jo, tak tenhle článek se mi teď opravdu hodí :D
    Jsem tady sice už měsíc, ale zatím jsem toho moc nestihla - ale to všechno napravím, a do té poslední kavárny rozhodně zajdu :) A překvapila mě ta cena, v kavárnách kde jsem byla já (většinou víc "na očích" na hlavních ulicích) to bylo přes 3,5 E, tak jsem si málem myslela, že všude ve Vídni je káva tak drahá :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, taky sleduju, jak si tam počínáš! Studium tam ti závidím:) Právě tohle jsou spíše espresso bary, určitě zajdi do všech!:)

      Vymazat
  2. Skvela tour po kaviarnach, vdaka! musim povedat, ze takmer vsetky som obisla a su velmi velmi prijemne. mozno sa niekomu hodi este jeden tip na kavarnicku podobneho typu s nazvom Coffee pirates, ktora sem uplne zapadne, a myslim, ze si tiez zasluzi pozornost. Clovek sa tam citi prijemne a kavy su v cene okolo 3E. Stranka je tuto http://www.kaffeepiraten.at/. Nachadza sa na Spitalgasse 17, pri Altes AKH:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju:) Coffee pirates mi taky bylo doporučeno a chtěla jsem tam zajet, ale už jsem to nestihla. Tak příště:) + ještě bylo v plánu Brass Monkey, jestli znáš:)

      Vymazat
  3. Ta první kavárna je mi asi nejsympatičtější, ale jinak bych brala všechna ta cappuccina :) Máš moc hezké fotky k článku, nejvíc se mi líbí ta 2 a 15.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, už komentuješ jo? :D Díky, musela jsem trochu počítat :). Jinak POC je rozhodně takový nejsympatičtější a majitel vytváří přátelskou atmosféru, ať je tam člověk poprvé nebo tam chodí každý den:)

      Vymazat
  4. Skvěle napsaný a zajímavý článek! A krásný blog! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Krásné fotky! x).. Tiše závidím výlet za kávou. Mohla bys mi doporučit nějakou dobrou kavárnu v Praze?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, určitě! Doporučuji Monolok na Vinohradech v Moravské ulici, Kávový klub (mají stánek na trzích každou středu na stanici Jiří z Poděbrad), Můj šálek kávy v Karlíně. EMA Espresso bar na Masarykově náměstí, Café Lounge na Újezdě nebo Al Cafetero na Náměstí Míru! :)

      Vymazat
    2. Díky moc, dám na tvé rady x)..

      Vymazat