úterý 4. října 2011

Tajný recept na kuřecí curry!


Tak tedy jdu do toho.
Prozradím vám ho, ten nejlepší recept na moje milované curry.

Potřebujete na tři porce:
3 kuřecí prsa
půlu velké cukety
čerstvé červené chilli papričky
kokosové mléko v plechovce,větší (nevím jaký to je přesně objem...Já používám z Marks&Spencer reduce fat coconut milk)
kari koření
zelená kari pasta
olivový olej
1 cibuli
sůl
pepř
Postup:
Nejdříve si naklepejte maso, ořezejte blány atd. Nakrájejte si ho potom na kostičky a dejte stranou do misky. Teď si nakrájejte cibuli na drobno,cuketu na tenké asi 6cm dlouhé plátky a jednu chilli papričku. Na wok pánvi si rozpalte kvalitní olivový olej. Hoďtě na něj cibulku a minutku opečte, přihoďe cuketu a smažte dokud bude měkká (4minuty asi-podle toho jak tenké plátky máte). Přihoďte chilli papričky a ještě krátce prohřejte. Pak obsah pánve odložte na talíř. Maso osolte,trochu opepřete a posypte kari kořením. Promíchejte. Vhoďte na stejnou pánev a opékejte maso dokud nebude usmažené. Poté zalijte kokosovým mlékem,promíchejte a nechte chvilku prohřát. Přidejte kari pastu opatrně! Je hodně ostrá většinou. Omáčku postupně ochutnávejte a přidávejte podle chuti. Osolte a přihoďte zpátky zeleninu z talíře. Promíchejte a nechte chvilku bublat. Bude se vám to zdá hodně řídké, ale až to trochu na talíři vychladne bude konzistence tak akorát. Já se toho bála, tak jsem přidala lžíci intantní polenty, abych to zahustila a potom to bylo až moc. Takže s klidem. Podávejte s rýží basmati a vychutnávejte!

6 komentářů:

  1. ta kari pasta bude asi trošku problém.
    ale stejně tě za ty recepty miluju )

    OdpovědětVymazat
  2. Vyzerá to naozaj super ! Len neviem, tá kari pasta :D Kde ju nájdem :D ;) ale úžasné tie recepty tvoje ! :)

    OdpovědětVymazat
  3. holky! Kari pastu najdete často v supermarketech, kde mají takový ten stojan s mezinárodní kuchyní. Např globus ji má určitě:). Ale o tu recept určitě neošiďte,s ní je to teprve grády. A děkuju;)

    OdpovědětVymazat
  4. vypadá to úžasně,jinak krásný článek s receptem!
    A fakt jsi moc a moc skvělá blogerka! ♥

    OdpovědětVymazat
  5. curry miluju, ale s cuketou jsem ho popravdě nikdy nezkoušela. zrovna jsem cuketu od kamarádky dostala, takže jí alespoň využiju :) miluju tvoje recepty!

    OdpovědětVymazat