čtvrtek 29. března 2012

Ricotta Cheesecake with white chocolate and strawberries*

 V maturitním šílenství jsem si udělala něco na nervy. A to tento cheesecake a musím říct, že je výborný!Na studium ideální!
Recept:
Na korpus:
130 g sušenek (já použila Bebe máslové)
50 g másla
Na krém:
500g ricotty
100g krémového sýra Buko nebo Philadelphia
3 vejce
2 vanilkový cukr
50ml smetany
100 g bílé čokolády
Postup: Nejdříve si rozemelte sušenky na co nejmenší kousky, smíchejte v míse s rozpuštěným máslem a spojte do těstíčka. To dejte do dortové formy a pořádně upěchujte ke dnu. Korpus dejte na 10 minut zapéct na 160 stupňů do trouby.
Mezitím si zahřejte smetanu a čokoládu si nakrájejte na kousky. Kousky čokolády přelejte smetanou, nechte rozpustit a chvilku nechte směs vychladnout.
Rozmíchejte si riccotu spolu se sýrem, přidejte tři vejce a šlehejte. Přidejte vanilkový cukr a nakonec i čokoládovou směs. Pořádně prošlehejte. Nakonec to celé nalejte na sušenkový korpus a pečte ve vyhřáté troubě na 160 stupňů asi 50 minut.
Ozdobte si cheesecake jahodami, malinami, čímkoli chcete.
Dobrou (skoro letní) chuť!

21 komentářů:

  1. aaa sakra! :D taky jsem maturantka, tak asi budu muset taky tohle upíct:/ :) :D navíc se mi blíží devatenáctiny, hmm, že bych si ho udělala fakticky?:)
    vypadá fakt skvěle:) a myslíš že všechny ty suroviny seženu v Tescu?
    hlavně teda tu ricottu a ten sýr;) a bebe máslové to jsou takové ty hranaté jak jich je tam asi 20? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, ze sezenes;) Jojo ty Bebe jsou ty hranate:)

      Vymazat
  2. vypadá to maturantsky luxusně;)=) a jak ti dopadly ty přijímačky hvězdo? =)

    OdpovědětVymazat
  3. jůůjůů, ten recept dám hlavně milýmu, ten je na ně ujetej a nakazil i mě :P
    ale jsem mu za to vděčná!!

    OdpovědětVymazat
  4. mňááám! tak ja som už cheesecake doma robila, ale tak krásne ako Tebe sa mi nevydaril...:)


    giveaway u mňa :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ježiš to je nádhera! Pečeš i na dobírku? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No na dobírku ne,ale osobni předání v Praze klidně ;D

      Vymazat
  6. To není možný. Někdy k tobě půjdu do učení! :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha ok;D Těším se!Musíme už dát někdy kávu,až budu mít čas zase žít;D

      Vymazat
  7. No nádhera , super na nervy :)

    OdpovědětVymazat
  8. Vypadá to opravdu nádherně! Máš super blog :) určitě zkusím některý z tvých receptů :)

    OdpovědětVymazat
  9. ale jaká smetana prosím? děkuju

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Omlouvám se, smetana na šlehání.

      Vymazat
  10. tak jsem ho vytvořila, dneska na oslavě se ochutná:) vypadá náramně, tak jsem zvědavá!:))

    OdpovědětVymazat
  11. Děkuji za racept, vypadá velmi lákavě! :)

    OdpovědětVymazat
  12. Já se omlouvám za tka hloupou otázku, ale smetanou je myšlena smetana ke šlehání? :)

    OdpovědětVymazat