středa 17. října 2012

Kuřecí curry s koriandrem a limetou


Můj recept na curry jsem na blog již jednou vkládala. 
Neopovažuji se říkat, že to je pravé thajské curry, protože...
a) jsem v Thajsku bohužel ještě nebyla
b) požívám ''divnou'' surovinu do curry - cuketu, která mi tam děsně chutná
c) není tak pálivé, jak by mělo být.
Ale je moje. Vytrénované, vyzkoušené, mnou dochucené a tak ho miluji.
Dneska jsem svou kamarádku Vandu pozvala na oběd a naučila ji jíst curry.
Takže ne jen pro ni, ale i pro ostatní, kteří by curry rádi zkusili a nebazírují na tom, že to musí být originál vkládám znovu, i když možná trochu upravený recept.

Na kuřecí zelené curry pro 3 lidi budete potřebovat:
3 kuřecí prsa, nakrájené na menší kostky či nudličky
1 mladou cuketu, na malé kostičky nakrájenou
1 plechovku kokosového mléka
1 malou cibuli, najemno nakrájenou
2 lžíce oleje
2 chilli papričky (dala jsem jednu červenou a druhou zelenou), nakrájené na kousky
2 lžičky zelené curry pasty  (já použila z M&S)
1 limetku
hrst koriandru
sůl, pepř

Postup:
Na pánvi si rozpalte lžíci oleje a dejte osmažit cibulku. Nakrájené maso si osolte, opepřete a zprudka osmahněte na pánvi. Když je maso ze všech stran osmahnuté přendejte ho i s cibulí na talíř. Na pánvi rozpalte druhou lžíci oleje a přidejte cuketu a papričky. Osolte, opepřete. Po chvilce (zeleninu musí zůstat křehká) dejte do pánve curry pastu a nechte ji rozvonět. Poté přidejte zpátky maso a kokosové mléko a nechte probublávat asi 15 minut až bude maso udělané. Průběžně ochutnávejte, můžete přidat curry pastu nebo sůl. 
Curry podávejte s limetkou, aby si mohl každý curry dochutit podle sebe. Do misky přidejte hrst koriandru a pálivost zmírněte dobrou rýží. 





A na závěr bych se chtěla zeptat, jestli znáte nějakou opravdu dobrou thajskou restauraci v Praze, kde dělají skvělé curry, které prostě musím ochutnat?:)
Díky a mějte se krásně!




4 komentáře:

  1. Já bych prosila nějaký recept na nějakou omáčku s kolínky:)

    OdpovědětVymazat
  2. Dělám curry podobně podle receptu mé sestry, která v Thajsku byla a taky používá cuketu :D Jen já osobně používám červenou pastu (rozdíl?? zelená pálí míň???) a chili papriček opravdu malinko, ptž ta pasta už to STRAAAŠNĚ moc udělá pálivé :D A nic neosmažím, aj cuketu hodím do curry :) Jinak výborná restaurace NOI na Újezdě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mám radost, že to nedělám zas tak špatně!:) Červená pasta je prý pálivější a určitě je rozdíl ve složení. Mě osobně chutná víc zelené curry:). NOI znám, ale ještě jsem tam nebyla. :) Budu se chystat! Díky

      Vymazat
    2. Tak jsem včera zkusila zelené curry a chutná mi víc než červené! :) Je sice pikantní, ale ne až tak moc. A jestli ti můžu doporučit, tak lepší je k tomu jasmínová rýže, líp ,,zkrotí'' tu pálivost :))

      Vymazat