pondělí 8. října 2012

Life in Prague*

Tak, první týden v Praze máme za sebou.
Dneska mi začala škola a já jsem naprosto nadšená /zatím. Zítra mám celý den tak uvidíme...
Jinak v novém bytě se mi hrozně dobře vaří! Bohužel ale není tolik času a požadavky jsou většinou, aby jídlo bylo rychlé.
JO a taky máme na televizi tak 100 programů a já od rána do večera* koukám na TV papriku (*když jsem doma :D). Nejradši mám pořady s Jamiem a Gardonem. 
Improvizovaná smažená rýže... Na olivovém oleji jsem osmahla pórek, jarní cibulku a rajčata...


....k zelenině jsem přidala kousky uvařeného kuřecího masa, osolila, opepřila, přidala pálivou papriku a chvilku osmahla. Nakonec jsem přidala uvařenou rýži basmati a nechala prohřát. Jednoduchou smaženou rýži jsem podávala s kopečkem zakysané smetany a bazalkou.

Miluju tyhle hrnky (Makro) a zázvorový čaj!

Jo! A totálně jsem propadla dýňové polévce v BB. Ta moje mi chutná víc, ale když jsem v centru a potřebuju rychle něco dobrého, teplého k jídlu zaběhnu do BB a vezmu tuto pochoutku s chilli. A mimochodem jsem nakazila už i kamarádku Páju.

Další moje neřest v centru je latte v Mama Coffee. Miluju ho a vždycky kdyý se někdo zeptá ''Kam jdeme na kafe?'' cpu ho téměř vždycky tam.

Další rychlovka. Olivový olej + pórek + cibulka + rajčata + kuřecí šunka. Poté přidat smetanu 12%, sůl, pepř a uvařené linguine. 

Minulý týden jsem taky navštívila jedno super vegetariánské bistro s kamarádkou. Adresu po mě ale nechtějte. Bylo to někde v uličkách u Staromáku a já bych tam fakt znovu nedošla...

No a včera jsme měli rodinný slavnostní oběd. Podával se kuřecí vývar s pažitkovými knedlíčky, farfalle pomodoro s mozzarellou di bufala a čokoládoví medvídci. 

Přeji vám hezký začátek týdne a spoustu skvělého jídla! :)





16 komentářů:

  1. wow to jedlo vyzera absolutne skvostne!
    Inak pozyvam ta na moju prvu giveaway na mojom blogu pri prilezitosti tretich narodenin!
    http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2012/10/prva-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  2. jé to bistro znám, je to indická dhaba a miluju to tam! zkus kuskus s pudinkem, je to delikatesa...(ale nejsem si jistá, jestli ej to kuskus nebo něco jiného:D:)
    a krásné fotky..všechno bych ti snědla:P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo, taky jsem tam včera byla. Pěkně jsem se najedla. Jinak kuskus to není, nýbrž dětská polohrubá krupička. :) Ale je to moooooc mňam :)

      Vymazat
    2. Jo! To je ono! :) Pudink se do mě už nevešel, byly jsme ještě s kamarádkou v Lehké hlavě předtím;)

      Vymazat
  3. dievča ty sa vyznáš, samé dobroty...:)

    OdpovědětVymazat
  4. Myslím že si mě inspirovala k tomu co si udělat na oběd do práce:). Jinak ta vegetarianská restaurace by mě zajímala, vypadá to velice dobře. Prosííííííím zjisti od kamaradky kde přesněji to je:)

    OdpovědětVymazat
  5. Mohla bych se zeptat, kam chodíš na tu dýňovou polévku? Já ji totiž taky zbožňuju. :)

    OdpovědětVymazat
  6. nádhera, miluju tvoje kulinářství =) a kde studuješ? já jsem zatím ze školy poměrně dost rozladěná... ale tak jestli ses dostala na DAMU, tak chápu tvé nadšení =);)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju! Studuji nakonec na mupce mediální studia, dneska to bylo těžké, ale až na vyjímky je to fakt super!:) Kde si ty?

      Vymazat
  7. Taky studuju na MUP. Ale Mezinárodní vztahy a evropská studia. A taky se mi to zatím líbí. :) Ale prosím ještě k tý Bageterce, jaká je adresa? Ještě jsem na žádnou nenarazila. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? To studuje i kamarádka a rok to studoval přítel:). Z dneška jsem zase nadšená!:) A Boulevard je na více místech, všechny najdeš tady: www.bb.cz/ Ale nejvíc osvědčený je ten na Vodičkově ulici;)

      Vymazat
  8. Tu rychlovku sji uvarila ty?:) vypada to moc moc dobre! Muzu se zeptat na presny recept?:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj, určitě:) Myslíš ty těstoviny, nebo rýži?

      Vymazat