pondělí 29. října 2012

Now the game is over!


Tak konec hádání i když jste to téměř uhádli!;)
Tento hruškový cheesecake totiž není ledajaký hruškový cheesecake.
Je to Cheesecake s kozím sýrem, medem a hruškami marinovanými v heřmánku. Achh.
Recept samozřejmě bude!


Na cheesecake s kozím sýrem, medem a hruškami marinovanými v heřmánku budete potřebovat:
korpus:
150 g sušenek (já použila cereální bebe)
60 g másla

náplň:
750 g smetanového sýra philadelphia
250 g mascarpone
200 g čerstvého kozího sýra
4 balíčky vanilkového cukru
50 g třtinového cukru
3 lžíce medu
4 vejce
2 žloutky
120 ml smetany ke šlehání

zdobení:
5 červených hrušek
3 lžíce creme fraiche
6 lžic medu
400 ml vody
heřmánkový čaj, 2 sáčky

Postup:
Nejdříve rozdrtíme sušenky na jemno a spojíme s rozpuštěným máslem. Hmotu napěchujeme do dortové formy a dáme péct do trouby na 180 stupňů asi 10 minut. 
Philadelphii, mascarpone a kozí sýr zpracujeme dohromady (opatrně, nešlehat!), přidáme cukry a med a pořádně promícháme. Poté přidáváme po jednom vajíčka a žloutky a opatrně mícháme. Nakonec přidáme i smetanu ke šlehání. Hmotu pořádně promícháme a nalijeme na sušenkový korpus. Nyní dáme do trouby pekáč s vodou do spodní části. Nad tento pekáč dáme na mřížku péct cheesecake. Pečeme na 180 stupňů asi 40 minut, poté ztlumíme na 140 stupňů a pečeme ještě 30 minut až dort trochu ztuhne, ale veprostřed se ještě klepe. Teď pozor! Chladnutí musí být opravdu opatrné, aby cheesecake nepopraskal. Vypneme tedy troubu a dáme do dveří vařečku, aby zůstaly pootevřené a dort pomalu chladl. Poté necháme vychladnout cheesecake v pokojové teplotě a až poté ho dáme nejlépe na noc do lednice.
Zdobíme!
Dejte do hrnce 400 ml vody a 4 lžíce medu. Hrušky nakrájejte na čtvrtky a ty pak nakrájejte na proužky. Když se medový roztok začne vařit přidejte 2 sáčky heřmánkového čaje a nechte je chvilku vyluhovat, pak je vyhoďte a přendejte do hrnce hrušky. Hrušky nechte vařit do změknutí asi 15 minut. Poté je zceďte a nechte vychladnout.
Cheesecake potřete creme fraiche a plátky hrušek skládejte od středu do růže. Dort ještě pokapejte dvěma lžícemi medu.


 Dobrou chuť! :)

9 komentářů:

  1. Hann. Nevím jak ostatním, ale ikdyž mi sem dáš recept, tak akorát pak budu demotivovaná, jaký jsem to ignorant, protože tak krásný cheesecake nikdy neudělám :D Je to perfektní! Kde se tohle učíš??? :))) Jsi umělec! Ikdyž to vím dávno, že... :)))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Wendy, ty seš trdlo:) To víš, že to půjde, chce to jen si s tím trochu pohrát. Hele já se akorát pořád koukám kolem sebe, inspiruju se a pak si něco vymyslím, upravím nebo dám dohromady několik receptů a vytvořím něco svýho. Přišla jsem na to, že podle receptů taky vařit neumím takže vše podle sebe:).
      Děkuju moc moc moc:)

      Vymazat
  2. ááách ! můžu bydlet u tebe ? ♥♥

    OdpovědětVymazat
  3. Proboha to vypadá úplně úžasně!:OOO Jak si se to naučila?:O:) Je to prostě bomba!♥
    http://www.andreykab.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. WOOOOOOW!!!! To je normálně na nobelovku za pečení, takové umělecké dílo!! A jistě i skvěle chutná :-)

    WorldByBella

    OdpovědětVymazat