úterý 14. května 2013

Vanilla panna cotta with strawberry sauce*



Na panna cottu jsem se chystala už dlouho, vlastně nejde o nic těžkého, spíše směšně lehkého, ale protože pár mých přátel na facebooku projevilo zájem o recept, přikládám ho sem.
Zkouškové se blíží, takže není času nazbyt, ale chuť na sladké se stresem roste, znáte to. Znáte? 
Pokud jo, tak si připravte tuto dobrotu, která je lehká, časově nenáročná a mooc dobrá!

Na 14 maličkých mističek (cca 5 normálních porcí) potřebujete:

250 ml smetany na šlehání
250 ml mléka
4 plátky želatiny
vanilkový cukr (jeden balíček, ale pokud sladíte dost, přidejte více)
1/2 lžičky vanilkového extraktu
hrst jahod nebo jiné ovoce na pyré a ozdobení

Postup:

Do mističky si dejte trošku mléka a plátky želatiny, nechte je stranou, aby nabobtnaly. Mezitím si v hrnci rozehřejte smetanu s cukrem, přidejte mléko a vanilkový extrakt. Nakonec přidejte želatinu i s mlékem v mističce, míchejte, dokud se želatina nerozpustí. Směs nalijte do mističek a nechte vychladnout na pokojovou teplotu, poté přendejte do ledničky nejméně na tři hodiny. 
Nakonec si připravte omáčku z jahod. Jednoduše rozmixujte jahody, pokud nebudou dost sladké, přidejte moučkový cukr. Omáčkou přelijte chlazené mističky s panna cottou a dobrotu ozdobte jahodami. (Můžete použít maliny, borůvky, brusinky, meruňky atd.)

Dobrou chuť! 
PS. studentům hodně štěstí u zkoušek a maturanti nebojte, nic to není, držím palce!

11 komentářů:

  1. koukám, že píšeme dnes na stejné téma - zkouškové :-) panna cottu dělala mamka nedávno poprvé na oslavu narozenin a byla úžasná. My ji vyklápěli a přelívali rozvařenými jahodami.

    OdpovědětVymazat
  2. Hmm tak tohle bych si dala hned!:)

    OdpovědětVymazat
  3. teda na to mam ted chut, vypada to uzasne!!:)
    mimochodem zvu te ke mne na novou giveaway o kozenou kabelku:)
    http://sienastyle.blogspot.it

    OdpovědětVymazat
  4. ooo, mnam:-) ty misticky se mi strasne libi, kde se daji koupit?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. kupovala jsem v makru, jsou to takové klasické mističky na catering z tvrdého plastu (když se umyjí, dají se použít i víckrát) :)

      Vymazat
    2. jo super, makro mě vůbec nenapadlo:-)

      Vymazat
  5. Mňam, jahody ♥

    + Pozývam Ťa k sebe na giveaway :) ↓
    http://blog-de-la-licorne.blogspot.sk/2013/05/giveaway-with-oasap.html

    OdpovědětVymazat
  6. jé, tady si někdo vzpomněl na maturanty^^
    jinak panna cotta je muj oblibeny dezert..ale hodne tucny, proto si ho dopravam jen obcas^^

    OdpovědětVymazat
  7. mmm... jahůdky miluju :) postup také není nejtěžší, tak bych mohla vyzkoušet.

    OdpovědětVymazat
  8. mňam, na niečo podobné si už dlhšie robím chute, už sa teším na domáce jahody :)

    OdpovědětVymazat