středa 13. srpna 2014

Peanut butter cheesecake recipe!



A je to tu!
Podlehla jsem kouzlu arašídového másla. Nejlíp na lžičku, večer. Ale samozřejmě ho cpu, kam se dá! :) Třeba minulý týden jsem upekla úžasný cheesecake s pořádnou dávkou arašídového másla a na instagramu mě zavalily žádosti o recept. 
Milovníky arašídového másla cheesecake určitě nadchne!



Na 20 cm formu budete potřebovat:
korpus
90g sušenek (bebe, lotusky)
lžíci kakaa
cca 45g másla
náplň
450g sýra na cheesecake (philadelphia, buko)
100g zakysané smetany
120g třtinového cukru
vanilkový extrakt x semínka z vanilky
2 vejce
1 žloutek
200g arašídového másla (můžete ubrat, pokud nechcete moc intenzivní chuť)
ozdoba
50g čokolády
4 lžíce smetany ke šlehání
hrst pražených nesolených arašídů



Postup:
Nejprve si vyložte formu pečícím papírem a vyhřejte troubu na 170° C. Rozdrťte si sušenky a spojte je s kakaem a rozpuštěným máslem. Sušenkovou hmotu upěchujte do formy a dejte na 10 minut do trouby předpéct. Poté vyndejte a nechte vychladnout. 
Dále pečlivě smíchejte sýr na cheesecake, cukr, vanilku a zakysanou smetanu. Poté po jednom přidejte vejce a žloutek. Nakonec zamíchejte arašídové máslo a nalijte směs na předpečený korpus.
Do trouby vložte pekáček s horkou vodou, abyste vytvořili páru. Teplotu snižte na 150° C a vložte cheesecake do trouby. Na zmíněnou teplotu pečte dort 10 minut, poté snižte na 110° C a pečte asi hodinu. 
Po hodině vypněte troubu a nechte cheesecake pomalu vychladnout nejprve v troubě, poté venku. Po vychladnutí vložte dort do lednice a nechte chladit pár hodin, lépe přes noc.
Před servírováním rozehřejte čokoládu se smetanou a pokapejte polevou cheesecake. Dort můžete ozdobit i nasekanými arašídy.


Dobrou chuť!

8 komentářů:

  1. ♥ Jako obvykle mi děláš chutě :-)

    OdpovědětVymazat
  2. :) hmm tak prosím dodat zítra po obědě minimálně dva obří kusy

    OdpovědětVymazat
  3. tohle kdyby viděl můj přítel, tak se zblázní :D

    OdpovědětVymazat
  4. jenom poznamka. vybodnete s na arasidove maslo. je v nem arasid , co se za nehet vejde. rozsekat arasidy s trochou medu zabere 5 minut a vysledek k nezaplaceni

    OdpovědětVymazat
  5. beru arasidodve maslo od grizlyho, to je 100%. Ale mas pravdu ze rozemlete arasidy jsou levnejsi varianta..

    OdpovědětVymazat
  6. Dělala jsem cheesecake přesně podle receptu a celý se roztekl. 👎

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jste nekde udelala chybu 💁🏻‍♀️ Pecu podle tohohle receptu nekolik let a vzdycky se povedl.

      Vymazat