pondělí 22. září 2014

Coffeetrip Brno*

4 girls, 4 days, 1 coffeetrip.



Náš první holčičí kávový trip jsme plánovaly dlouho, nakonec se přece jen podařilo a já, Joho, Míša a Eva jsme vyzkoušely kavárenské povalování v Brně a Vídni /ale o tom až jindy/. 


Když jsme kolem deváté ráno přijely do Brna, začal být ten správný čas na pořádnou snídani. Zamířily jsme tedy do Café Atlas na Žerotínově náměstí. No, zamířily... Dalo nám pěknou práci Atlas najít, předcházelo tomu ploužení s kufry sem a tam a úspěšné míjení kavárny, která je opravdu schovaná. Když už jsme to začínaly vzdávat, všimla jsem si v okně nápadné tapety a byly jsme tam! /jinak máme orientační smysl dobrý, fakt!/


1. Café Atlas


Co se mi na Atlasu líbí nejvíc, je interiér. Veselé místo se školními židlemi a bláznivými tapetami se mi hrozně líbí. Už jen proto, abyste to viděli, stojí za to tam zajít!
Zadruhé jsou to snídaně a ne tak ledajaké. Vajíčka, slaninu a párky si můžete dát skoro všude, no ne? Proto nás zaujala například arabská snídaně skládající se z hummusu, pita chleba, oliv, datlí... Nojo, jenže francouzská snídaně s domácí paštikou a norská s lososem taky vypadaly dobře. Chtěly jsme objednat všechny tři a navzájem od sebe ochutnat, ale nakonec jsme zjistily, že nemají hummus a bylo rozhodnuto.

Francouzská i norská snídaně byly moc dobré, francouzská podle mého o chlup lepší (ta domácí paštika!). K snídani jsme dostaly košík pečiva a snídaně byla najednou tak nějak obědem. Ty tady také připravují, ale to už jsme nestihly. Tak třeba příště.

Facebook
Web







2. V Melounovém cukru


Jako další jsme navštívily kavárnu V Melounovém cukru, kde jsme vzhledem k počasí vyzkoušely ledové shakerato, cascaru a vyhlášené zmrzliny. Shakerato bylo skvělé, podle Míši stejně tak cascara. Navíc nás překvapila velmi milá obsluha (zdravím!). 
Jak už jsem zmínila, musely jsme zkusit vyhlášenou makovou zmrzlinu se švestkovou omáčkou a musím říct, že mě trochu zklamala. Mák mám ráda, hodně! Možná právě proto bych ho snesla v chuti víc, já cítila hlavně tvarohový základ zmrzliny. Druhá zmrzlina s borůvkami a křupinkami mě bavila víc a určitě bych si ji dala znova. 
Na doporučení obsluhy jsme se ještě jednou vrátily na espresso, když už slunce tolik nepálilo a káva opět na výbornou. Sem jděte!








3. COFFEE FUSION



V Coffee Fusion jsme měly štěstí a dorazily do kavárny zrovna když přišel úřadující mistr barista roku 2014 Michal Kocman. Objednaly jsme si tedy cappuccino a vychutnávaly si mistrovskou kávu. 
U této kavárny mě moc nenadchnul interiér, asi bych sem z ulice náhodou jen tak nezašla. 
V kavárně si můžete dát i nějaký ten dort, ale prim tu hraje rozhodně skvělá káva.





4. Kafec


Druhý den jsme začínaly pořádnou snídaní v kavárně Kafec. Na našem stole nechyběly hlavně wafle, které jsou v Kafecu vyhlášené a to čokoládové a tvarohové s rozinkami. Nejsem velký fanda sladkých snídaní, takže jsem si raději poručila vejce se slaninou a Joho vyzkoušela párky. 
Při stolování nám trochu vadil docela malý stůl, na který se naše snídaně taktak vešla a káva také bohužel nebyla v porovnání s kokurencí to, na co bych se do Kafecu vracela. Jídlo i obsluhu ale musíme hodnotit na jedničku!

(záměrně nedávám fotky interiéru, protože Kafec prošel po našem odjezdu přestavbou a dostaly se ke mně i informace o zlepšení kávy, ale nemohu osobně potvrdit, příště to s waflí omrknu;))




5. Café Flexaret


Předposlední kávovou zastávkou v Brně byl pro nás Café Flexaret. Tedy fotografická kavárna, která podle mě stojí za pozornost! Nejenže nás čekala milá obsluha (pardon, my jsme z Prahy... Tož to je nemilé!), ale interiér, káva, hrnečky, koláče, všechno tak nějak mile zapadalo do sebe. :)
Na doporučení obsluhy jsem navíc vyzkoušela portugalskou kávu, u které jsou kávová zrna pražena spolu s trochou třtinového cukru, ten zkaramelizuje a ovlivní chuť kávy. Objednala jsem si tedy espresso a byla mile překvapena, káva byla sice dost tmavě pražená, ale díky třtinovému cukru si zachovala ovocnou až medovou dochuť.

Facebook 



Vyzkoušely jsme i čokoládové dorty s rozmarýnem (mňam!). 


6. Industra Coffee


Poslední zastávka v Brně byla trochu bojovka. Masná 9, to bude kousek!
 Masná je tamhle přece... ha ha ha
Tak si jdeme, hrozné vedro, Masná samozřejmě začíná 1 a, 1 b, 1 c .... snad 1 z. Takže opět jdeme, hrozné vedro a tak pořád dokola. Přes nadávky holek, kam je to jako táhnu, vytrvale jdu dál tak moc, až to přejdeme a když se vracíme, konečně nás zachrání pán z recepce areálu.
Vcházíme do průmyslové budovy a konečně vidíme šipku Industra. Prostor skladiště s projektorem, pingpongovým stolem a hlavně krásným barem mě hrozně baví!
Nadšeně si objednávám espresso s tonicem, hit léta, o kterém jsem již slyšela, ale ještě jsem ho neochutnala. A chutnalo mi to, ikdyž je to opravdu takový drink, chuť kávy už není to hlavní, takže pokud bych měla chuť na kávu, dala bych přednost chilled coffee v lahvičce, které vyzkoušela Joho. TO bylo fakt super super!

Jo a navíc si zde můžete zakoupit Ajala čokolády, které vyrábí přímo v Brně!

Facebook









Míša o tripu určitě na svém blogu taky napíše, tak ji sledujte tady

A na závěr přidávám ještě pár instagramových fotek, které z výletu mám. :)

1. Cafe Atlas/ 2. V Melounovém cukru/ 3. Coffee Fusion/ 4. Bar, který neexistuje, který v článku není, ale rozhodně stojí za návštěvu!

1. Snídaně v Kafec/ 2. Cafe Mitte, které bylo plné, když jsme tam došly, takže jsme si daly alespoň kávu sebou, se kterou jsme ale bohužel nebyly moc spokojené. / 3. Café Flexaret a cappuccino z krásných hrnečků/ 4. moje létající sukně při výstupu na Špilberk :)

Když jsem o našem kávovém tripu mluvila s kamarádkou Evou z práce, která v Brně studovala, zavalila mě dalším seznamem, kam prostě musím v zajít. 
Brňáci, přidali byste na můj seznam taky něco? :)



4 komentáře:

  1. Espresso s tonicem... To mě z Vašeho tripu zaujalo nejvíc, ikdyž těm waflím se těžko konkuruje, ty já totiž zbožňuju :D Takže jste tam byly na dva dny? To je dobrá práce obejít tolik kaváren :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, tak zajdeme na wafle v Praze? :) Jojo, dva dny, no bylo to těžký, co ti mám povídat ;))

      Vymazat
    2. v Brně doporučuju waflez Bruselu, z venku interiér nic moc, vevnitř pěkné a wafle mi chutnají ješte víc než v Kafecu!:) takzě pokud se někdy otočíte zase v Brně, tak doporučuji.

      Vymazat
  2. Skvelo zachytené fotky :)

    Rada by som ťa pozvala na giveaway u mňa na blogu Sunrise of my life :)

    OdpovědětVymazat