pondělí 27. května 2013

Prague Food Festival 2013


Letošní Prague Food Festival... Co o něm napsat? 
Jsem hrozně ráda, že se takové akce v ČR konají, na druhou stranu jsem byla letos trochu zklamaná.
Z minulých dvou ročníků jsem byla přímo NADŠENÁ, proto si letos lámu hlavu nad tím, co se asi stalo. Buď jsem nějak moc chuťově rozmazlená, měla jsem smůlu, nebo se jim občas to vaření nepovedlo. K organizaci nic nemám, musím pochválit možnost pití kohoutkové vody zadarmo a více míst k sezení, které byly stejně pořád plné, ale s tím se dalo počítat. Lidí bylo hodně, ale ne o tolik víc než minulé roky.

Mým favoritem na PFF 2013 byl Mandarin Oriental, Essensia. Přišlo mi, že si nejvíce dali práci s prezentací přípravy jídla, kolem pobíhal J. Štift a na všechny se usmíval a vůbec to tam mělo super atmosféru.

Příprava Shu mai - na páře vařené knedlíčky z vepř. masa a krevet, zázvor a houby shiitake v Mandarinu

Shu mai - na páře vařené knedlíčky z vepř. masa a krevet, zázvor a houby shiitake- Mandarin Oriental, Essensia / jedno z jídel, které mi moc chutnalo, omáčka skvěle vychucená, osvěžující salátek s bylinkami a čerstvé knedlíčky.

Malinový cheesecake s pekanovými ořechy, rebarborovou omáčkou a javorovým sirupem - Chateau St. Havel

Přírodní kozí sýr pečený v listovém těstě s mladým špenátem, fenyklovým pyré a omáčkou z rozinek a růžového pepře - Chateau St. Havel

Krém z jeruzaelských artyčoků s vaječným ořech.- bylink. svítkem, bramborem a lanýžovým olejem - Chateau St. Havel / Na tohle jídlo jsem se hodně těšíla. Trochu mě zklamalo, vůbec to nebylo špatné, ale že by mě to dostalo do kolen, to také ne.

Pečené filátko z candáta na rizotku se sýrem cottage a mělnickým chřestem, slámou ze sladkých brambor a makovým olejem- Chateau St. Havel / Naše ryba byla bohužel vysušená a rizotko nám přišlo až moc výrazné, jako kdyby v něm byl jiný, výraznější sýr než cottage.

Tvarohové knedlíčky s omáčkou z kunratických jahod, ořechovým chipsem a marcipánovou zmzlinou- Chateau St. Havel/ Hmm, tvarohové knedlíky s rozmixovanými jahodami, opravdu si tohle neuděláme doma sami?

Spolujedlíci:)

Citrusový sorbet s thajskou bazalkou připravený v kapalném dusíku a čokoládové brownies na karamelové omáčce s mořskou solí- Aureole / Jo, tak tohle prosím jo! Sorbet úúžasný! Brownies snad ještě lepší a spolu se slaným karamelem bylo skvělé. Tohle bylo moje TOP.

Sushi z Aureole 

Vepřová panenka pečená medium v třešňovém kouři a vepřové kolínko vařené sous- vide s pekingským kořením, omáčka Hoisin, mačkané brambůrky, okurková Tapioca- Aureole / Kolínko skvělé, panenka taková nijaká, ale tapioca nás moc bavila!

BIO hovězí tataráček s rukolou a parmazánem / Skvěle ochucené, na krásně teplé topince!

Vidíte, jak je Nikča šťastná?:)


Marinované tygří krevety v zázvoru se salátem z manga a mořskými řasami wakame- AvantGarde

Tataki z tuňáka s marinovanými jablky a želé z vodního melounu - AvantGarde

Dorůžova pečený steak Top Blade s vaječnými nudlemi se zeleninou a tempurou z bílé cibule- AvantGarde / Nejsem žádný odborník na maso, ale myslím, že steak by měl projít alespoň základní tepelnou úpravou, ne? Nudle tam byly asi tři, zato nás tam čekalo asi 5 hub, které nikdo z nás nejedl. 


Jahodový koláček s jahodovým sorbetem - AvantGarde / koláček byl fajn, ale na PFF čekáme něco lepšího.

Platidla, utratili jsme 70g.


Vyzrálé hovězí z Jelcových Lhotek s cizrnovou kašé a pečenou karotkou - Alcron / Asi největší zklamání, maso tuhé a studené. Kamarádka dostala druhý den maso úplně v pořádku, byla to tedy jen špatná várka? Špatný kus? Za ty peníze a při tom očekávání to prostě naštve.

Banánové lassi (jogurtový nápoj) s tapiokou a karamelem s thajskou bazalkou - Mandarin Oriental, Essensia / Mňam! Kdyby bylo lepší počasí, ocenili bychom chladivý nápoj ještě víc, ale nevadí! Na Mandarinu jde prostě vidět, že si i s jogurtovým nápojem pohrají!

Srílanské krevetové kari s rýží basmati a čočkovým chlebem papadum - Mandarin Oriental, Essensia / Kari děláme hodně podobné doma, krevety byly dobré a nejvíce nám chutnal čočkový chleba!

Zvěřinové ragú na Porteru v pivním kočíčku & Russian Imperial Stout 21% - Pivovarský dům / Velké překvapení, pivní košíček byl úžasně máslový, ragú se jen rozsýpalo a pivo už to jen doplňovalo. 


Indické kuře, šafránová rýže, makhani rajčatová omáčka a zeleninová omáčka raita - V Zátiší / Jídlo nám chutnalo, ale přesně takových jídel už jsme jedli spousty.


Hovězí BIO tataráček s křenovou zakysanou smetanou na celozrném chlebíčku - Le Grill & Kempinski / Druhý tatarák a druhá skvělá volba! Maso bylo skvěle dochucené a křenová smetana byla ochucená křenem jen jemně. Marek si jen trochu stěžoval, že mu nechutnal celozrnný chlebíček a propagoval osmaženou topinku. Mně naopak chlebíček moc chutnal a tato inovace mě moc potěšila.

Poslední fotka před odchodem s Nikčou.

Letos mi navíc chyběly na festivalu oblíbené restaurace jako Aromi, Mozaika a zmrzlina Angelato.
Byli jste na letošním PFF? Jaké máte pocity a co vám nejvíc chutnalo?

9 komentářů:

  1. Letos jsem byla poprvé a byla jsem nadšená! Moc nám chutnalo U Emy Destinové a v Mandarinu jsme taky byli nadšený! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Už jsem zúčastnila potřetí. Vždy mě nejvíc mile překvapí restaurace, kterou neznám, neočekávám určitou kvalitu a trefí se mi do mých chutí. Letos v neděli jsme si nejvíce pochutnali u AngusFarm, Buddha-Bar, AvantGarde. V neděli bylo maso u Alcron opravdu povedené, zklamání bylo ze žvýkacího tuhého masa u Emy Destinnové - kde loni jsme byli nadmíru spokojeni. Letos jsem se těšila na piknikovou louku, tak snad příští rok:-)))

    OdpovědětVymazat
  3. tak to je hotový ráj! :)
    na žádném festivalu jsem bohužel nebyla, ani u nás v Brně, ale hodně mě to láká, tak třeba příští rok..:)

    OdpovědětVymazat
  4. Všechno to jídlo vypadá tak krásně!! :)

    OdpovědětVymazat
  5. to je strašné pozerať si také fotky, veď kým som prišla do konca, takmer som zasa vyhladla :DD všetko vyzerá úžasne!

    OdpovědětVymazat
  6. Já jsem byla letos poprvé a taky moc nadšená. Noechutnala jsem toho tolik, ale zase navíc cukrovou vatu:) a Mandarin Oriental se mi stál taky jeden z nej.

    OdpovědětVymazat
  7. Z toho co jsem viděl na Webu máte nejhezčí fotky a aspoň trochu kritiky...

    Asi jste měli šťastnější ruku. Aureole jsem moc chtěl, ale fronta byla neskutečná a pršelo (s sebou žena a malé dítě, které frontu špatně toleruje).

    St.Havel mě po loňsku totálně zklamal. Candát obyčejný, risotto fádní a krém z artyčoků úplně obyč.
    Nadšení jsme byli v Alcronu a Obecním domě (iberská pluma super a karotokové pyré super a cizrnové pyré s vyzrálým masem taky.)
    Zklamal mě letost Štift, protože v Asii jsem byl 3 roky po sobě delší dobu a jedl jsem o mnoho chutnější knedlíčky na ulici a opakovaně. Ze Sri lanky jsem se nedávno vrátil a na karí jsem chiť neměl (když to jíte 14dní denně)

    Nejsmutnější vůbec pro mě byly moučníky, bohužel nesdílím nadšení (celkem asi 4) foddbloggerů, kteří opěvovali malinový dortík U St.Havel (tvarohová dusivka - na PFF málo, tak 4/10), ale Jahodový Cake od AvantGarde byla katastrofa kvalit školní jídelny a poprávu skončilv koši. Jediné co opravdu chutnalo byla makronka. Těm od Adriano Zumba/y se ale nevyrovnaly ani zdáli

    OdpovědětVymazat
  8. pozoruju, že se v komentářích s lidma celkem shoduju.. taky mi to přišlo oproti minulým létům tak nějak obyčejnější.. zatímco jsem jindy vždycky byla nadšená, letos jsem jenom těžko hledala něco, co by mě vyloženě nadchlo.. asi už jsem se zmlsala :-DDD

    OdpovědětVymazat
  9. Překontrolovat eToro, největší sociální investiční síť na světě, kde 1,000,000y klientů vydělávají kopírováním obchodních rozhodnutí našich nejlepších obchodníků.

    Připojte se k úspěchu Spojte se s více než 4,000,000 investorů a obchodníků ze 170 zemí

    Otevřené obchody na eToro: 227,651,647

    OdpovědětVymazat