čtvrtek 28. května 2015

Coffeetrip Berlin* part II.


Další článek z našeho berlínského výletu je tady! V druhé části vám představím dalších šest kaváren, které jsme navštívili. Tady jsou:


7. Companion Coffee



Sedmou navštívenou kavárnou bylo Companion Coffee, které je netradičně spojeno s designovým obchodem Voo store. Kavárna je docela maličká, najdete zde jen pár míst k sezení, ale rozhodně se dá říct, že to tady žije. Při naší návštěvě měli na mlýnku kávu od Casino Mocca a byla super!

Facebook, WEB






8. Bonanza Coffee




Jako další jsme nemohli vynechat kavárnu od legendární pražírny Bonanza, tedy Bonanza Coffee. Místo i káva byly fenomenální! Adam si dal Kenyu na filtr a ta byla teda fakt něco. Bonanza byla jediná kavárna, kam jsme se vrátili ještě jednou, museli jsme! 

Facebook, WEB






9. Kaschk



Místo, které přes den frčí jako kavárna a večer se mění v pivní bar, to je Kaschk. Jelikož jsme do Kaschk přišli právě až večer na pivo, nemůžu bohužel hodnotit kávu, ALE pivo bylo fakt super! Na místě nabízí 12 točených piv ze světových minipivovarů (nabídka na tabuli) a další vám nabídnou v lahvích. Objednala jsem si číslo 2 - pale ale od berlínského minipivovaru BRLO a udělala jsem sakra dobře - mňam! A dobrá zpráva je, že údajně už pracují na tom, abychom je mohli koupit i v Praze! 

Jinak co se týče Kaschk, je to moc sympatické místo, které je zřejmě dost oblíbené podle obsazenosti i přes nezvykle velkorysý prostor (v porovnání s ostatními kavárnami). 

Facebook




10. Roamers


Na druhou snídani jsme na doporučení kamarádky Veru zamířili do kavárny Roamers. Kavárna měla otevřeno od 10 a my už jsme v 9:45 stáli spolu se skupinkou lidí před kavárnou a zase jsme měli obr štěstí! V 10 jsme se usadili a během neuvěřitelných 15 minut byla malá kavárna plně obsazená. Navíc přicházeli další a další lidé, kteří čekali na volný stůl. Bylo vidět, že tohle místo je prostě oblíbené!

Potom, co nám přinesli snídani jsme pochopili proč. Navíc tohle místo je opravdu kouzelné a má něco do sebe! Koukněte se na fotky a pochopíte :) Káva byla tmavěji pražená, než jsme byli jinde zvyklí, ale špatná rozhodně nebyla. Celé to dovršil milý barista. Tohle místo rozhodně musíte navštívit!

Facebook, WEB










11. Chapter One



Předposlední kavárenskou zastávkou našeho výletu bylo Chapter One. Malinká kavárna, ve které voněly čerstvě upečené croissants a káva z vacuum pot. Místo bylo sympatické, ale protože bylo dost malé a úplně plné, dali jsme si jen kávu s sebou a zamířili do poslední vyznačené kavárny. 

Facebook, WEB 





12. No Fire No Glory



Naše poslední kávová zastávka byla kavárna No Fire No Glory, kde jsme si sedli na zahrádku na slunce. S holkami jsme si objednaly affogato (espresso s vanilkovou zmrzlinou) a rekapitulovaly naše dojmy z kaváren. 

Facebook, WEB





Instagramové okénko

1. Companion Coffee/ 2. Bonanza Coffee/ 3. Kaschk/ 4. Roamers

1. Snídaně v Roamers/ 2. Chapter One/ 3. No Fire No Glory/ 4. Affogato v No Fire No Glory


A příště se těšte na článek o foodie tipech v Berlíně!

Mějte se krásně!



4 komentáře:

  1. supr fotky :) pro mne naprosto inspirativní :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, přídávám se k vám do foodblogového světa, přijď se podívat) http://itsnotabigdealtolive.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Na podobném tripu jsme byli teď v Londýně. A pro mě to mělo ještě jeden bonbonek, že to bylo zakončené návštěvou Oktagon Manchester, na který mi manželka neplánovaně sehnala lístky. Prostě taková fakt jakože pohodička, protože ty bistra a kavárny v tom sychravém Manchesteru a Londýně, to bylo fakt něco a za mě jedinečná atmosféra MMA. :-)

    OdpovědětVymazat